“Joris heeft een hart voor jongeren” en hiermee raak ik de kern van wat jarenlang aan de basis lag van onze samenwerking in een “A-team” wat leerlingenbegeleiding betreft. Als leraar en coach staat hij dicht bij de leefwereld van opgroeiende jongeren.

Joris benadert jongeren als waardevolle personen waardoor er een wederzijds vertrouwen ontstaat dat zo belangrijk is als er zich moeilijkheden voordoen op de weg die we allemaal afleggen naar de toekomst.

Zijn aanpak is creatief, doelgericht, in overleg en met aandacht voor nazorg.

 

Frieda, ex-CLB-psychologe

 

"Joris is dat luisterende oor waar jongeren soms zo'n nood aan hebben." Als mama van één van de jongeren die Joris (heeft) begeleid(t) kan ik zeggen dat mijn dochter zich heel vaak heeft opgetrokken aan de wijze raad die ze van Joris kreeg/krijgt. Op momenten dat ze het moeilijk had/heeft is Joris de juiste persoon die naar haar verhaal luistert en haar op een gepaste manier probeert bij te staan. Naar mijn gevoel is Joris een man die de noden van een jongere zeer goed aanvoelt en zeer goed weet hoe hij de jongeren raad en hulp kan geven waar het nodig is.

Kris

 

In de vele jaren waarin Joris en ik samengewerkt hebben, heb ik keer op keer mogen ervaren hoe hij jongeren die door anderen als "probleemgevallen" bestempeld werden of die zelf in een vicieuze cirkel vastzaten, weer op gang kon trekken. Hij slaagt erin, met de jongeren op hun eigen niveau te communiceren en hen een eigen weg te doen volgen. Jongeren respecteren hem hierdoor en zijn hem dankbaar. Ze kunnen ook steeds - zelfs jaren later - op hem rekenen. Joris is Joris. Een coach waarbij je altijd terecht kan. Een coach die niks uit de weg gaat. Een coach die je een schop onder je kont geeft als je het nodig hebt.

Hilde Bouwen, collega

  

Ik had een enorm moeilijke periode. Joris was een leerkracht op de school waar ik zat. Dit was in het tweede middelbaar... Ik ben 6 maanden opgenomen in de 'psychiatrie' zeg maar... Joris heeft mij vaak komen bezoeken... Dit toont in de eerste plaats al hoe groot zijn hart voor jongeren is. Niet elke leerkracht zou dit doen... Ik kende hem toen ook niet geweldig goed... En toch wist hij precies wat ik nodig had die momenten! Zijn begeleiding heeft in die opzichten steun en vertrouwen gebracht! Hij stond er waar nodig... Hij is anders dan een 'normale' psycholoog omdat hij dit echt doet vanuit zijn gevoel en uit zijn hart. Het is anders dan iemand die elke dag op kantoor voor je zit, naar je kijken, opschrijven en ja knikken... Bij Joris maak je een band... Een 'klik'! Hij praat ook echt met je... Praat ook over zichzelf... Je kan hem leren kennen om wie hij is! Dat heb je ook niet bij een psycholoog. Die ken je niet persoonlijk... Hem wel! Hij staat er keer op keer! En ik bewonder hem enorm!

Kimberly, ex-leerling

 

Nooit, maar dan ook nooit heb ik er tegenop gekeken om te komen praten met Joris. Omdat ik wist dat hij me niet zou veroordelen. Hij weet ook steeds wat hij moet zeggen op welk moment. Ik ben met veel problemen (groot en klein) naar hem toe gegaan. En steeds kon hij me helpen... Met een aanpak zoals Joris kan dat ook niet echt anders. Hij is eerlijk, lief en open. Ook heeft hij een hart op z'n tong. Maar Joris heeft dan ook een groot hart (en dat meen ik). Het werken met jongeren (die net zoals ik het ergens moeilijk mee hebben) is echt op z'n lijf geschreven! Nee, hij is geen psycholoog. Maar dat betekent niet dat hij geen goed werk doet. Joris spoort de jongeren terug aan om er het beste van te maken... Ook al lukt het even niet, hij zal er altijd voor je zijn... Bedankt voor alles !!!

VDI, ex-leerling en OOTB-jongere

 

Joris motiveert jongeren, troost, coacht en begeleidt hen met hart en ziel.

Joris voelt snel aan hoe de vork in de steel zit. Als jongere is het fijn dat je bij hem bij één en dezelfde persoon terecht kan voor hulp en tips qua studiehouding, een luisterend oor, een positief motiverende peptalk of als het echt moet zelfs een belerend gesprek, zonder de eventuele opgebouwde vertrouwensband te beschadigen.

 

Joris is een fijne collega. Je kan steeds ten rade bij hem voor tips. Je kan op beide oren slapen bij het melden of zelfs “doorschuiven” van problemen. In zijn no-nonsense stijl gaat hij met de jongeren aan de slag waar ik stiekem een beetje jaloers op ben.

Joris gaat steeds met de nodige discretie aan de slag en geeft de nodige feedback aan alle betrokkenen. Niet te roos, niet te zwart, onverbloemd, …

Maar steeds tot he point.

Miranda, collega